La davallada històrica de La1 a Catalunya

Leopoldo González-Echenique és el blanc de les crítiques pel tractament informatiu de "El Telediario"

Leopoldo González-Echenique s’ha convertit en el blanc de les crítiques a causa del tractament informatiu de “El Telediario”

La1, no passa pel seu millor moment.  En només 1 any, la televisió pública ha perdut a Catalunya més de 4 punts de “share” de mitjana, aconseguint actualment registres de només una xifra. Les raons que expliquen aquesta davallada històrica són vàries; En primer lloc, els canvis a la cúpula dels departaments informatius que ha promogut el Partit Popular i que han minvat la credibilitat informativa de la cadena. Un dels exemples és el famós cas de la cobertura que van fer els informatius de la cadena de la manifestació del passat 11 de setembre a Barcelona. La1 no va desenvolupar la notícia fins el minut 20 i va donar un tractament menor a la multitudinària manifestació. Tot plegat, ha provocat que la pública perdi el lideratge com a informatiu estatal de referència i el director de RTVE, Leopoldo González-Echenique s’ha convertit en la diana de totes les crítiques. Una segona explicació és la pèrdua de formats que fins ara funcionaven d’allò més bé. Aquest és el cas d'”Amar en tiempos revueltos” -ara a mans d’Antena3-, o “La hora de José Mota” -actualment a Telecinco-, a causa de la retallada de més de 204 milions que ha fet RTVE aquesta temporada. A causa d’aquests elements, La1 ha perdut més de 4 punts d’audiència mitjana a Catalunya i fins i tot, perilla la seva 4a posició davant de LaSexta, cadena que actualment, és a només 2 punts de “share” de la televisió pública. Seguidament, oferim un extracte de l’evolució de l’audiència de La1.

COMPARATIVA D’AUDIÈNCIES:

  1. Novembre: 7,2%
  2. Desembre:  7,1%
  3. DESEMBRE DE L’ANY PASSAT: 11,1%
Etiquetat , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: