El poder de “Polseres Vermelles”:

La sèrie, creada per Albert Espinosa, és líder d'audiència cada dilluns i lidera el tràfic social a les xarxes socials.

La sèrie, creada per Albert Espinosa, és líder d’audiència cada dilluns i lidera el tràfic social a les xarxes socials.

824.000 espectadors de mitjana. Aquesta és la dada que va aconseguir el primer capítol de la segona temporada de la sèrie Polseres Vermelles. No és exagerat doncs, dir que estem davant d’un autèntic fenòmen social. Però quines són les claus d’aquest èxit, gestat a la primera temporada de la ficció, i que ha anat en augment en aquesta segona? En primer lloc podríem dir que Polseres és un producte que ha aconseguit el què la gran majoria d’espais televisius no arriba a fer mai: captar el públic jove, el públic que, d’anys ençà, sovint té a les seves mans el comandament a distància i que decideix què es veu cada nit a moltes cases de Catalunya. Si mirem les dades objectives, l’espectador de Polseres Vermelles és francament jove: un 50,2% dels infants entre els 4 i els 12 anys que estava veient la televisió a Catalunya durant l’horari d’emissió de la sèrie, va veure l’últim capítol. Igualment, a la franja d’edat següent,  un 44,8% dels joves entre els 13 i els 24 anys també el va veure. Però el que és veritablement important és que aquest tipus d’espectador és un seguidor que va més enllà del visionat. És a dir, empatitza amb la sèrie i participa a les xarxes social creant una comunitat. Ho il·lustra el fet que el hashtag #polseresvermelles2 va generar, durant l’última emissió de la sèrie, 63 tuits per minut i un nombre global de 7.200 piulades. No cal dir doncs, que aquest tema va arribar a ser Trending Tòpic a nivell estatal tot i que la sèrie només es pot veure a Catalunya. Però gaudir d’uns seguidors tant fidels pot tenir les seves conseqüències; la sèrie estrenarà avui el tercer capítol a la pàgina web, 3 hores abans que fins ara, ja que molts d’aquests telespectadors es van queixar per l’horari d’emissió de la sèrie a les 22:30h. Massa tard per molts d’ells, que han de matinar al dia següent per anar a classe. Veurem doncs, com afecta aquesta decisió a l’audiència de TV3 aquesta nit, però el què és realment important de tot plegat, és que pocs programes tenen uns seguidors tan fidels i amb tan poder de decisió com Polseres Vermelles.  I si no, que li ho preguntin a Steven Spielberg, qui ja ha comprat els drets de la sèrie per a fer-ne una adaptació als Estats Units.

Etiquetat ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: