L’ERO de TV3 afectaria entre 400 i 1200 treballadors

Segons diferents fonts d'informació, TV3 estaria preparant un ERO que afectaria entre 400 i 1200 treballadors

Segons diferents fonts d’informació, TV3 estaria preparant un ERO que afectaria entre 400 i 1200 treballadors

Segons diferents mitjans de comunicació, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals estaria preparant un expedient de regulació d’ocupació (ERO), que afectaria entre 400 i 1200 treballadors. Tot i això, el pla depen de l’acceptació d’ERC, partit que considera cabdal la televisió pública catalana.

Igualment, també s’ha filtrat que els directius de la Corporació tenen damunt la taula, un estudi que fa referència a 3 possibles escenaris que suposarien l’acomiadament de 400, 700 o 1200 treballadors respectivament. Segons una font consultada pel diari digital “El Confidencial”, el pla més “factible és el que suposaria menys baixes i que per tant, permetria mantenir l’actual graella televisiva. La resta d’opcions -segons aquesta font-, implicarien perdre qualitat en la programació. Tot i això, -afegeix-, aquests plans han de comptar amb el vist i plau d’ERC, que fins ara no ha estat partidària de tocar TV3”. El que sembla descartat doncs, és una futura externalització de serveis o la privatització del Canal33, opció que fins i tot s’havia arribat a valorar.

Pel que fa a les dades de finançament, el govern ha destinat des del 2008, més de 1100 milions d’euros a Televisió de Catalunya, cosa que ha provocat que algunes veus s’aixequin a favor d’aquest expedient de regulació. Jaume Roures, propietari de Mediapro, ha afirmat aquesta setmana, que “TV3 és insostenible i que és imprescindible retallar les despeses que té la cadena a causa dels 2000 treballadors que conformen la plantilla.” A més, Roures ha afegit que “les cadenes públiques reben una subvenció dels pressupostos públics però, si destinen el 80% d’aquesta subvenció per pagar les despeses de personal, només queda un 20% del pressupost per comprar continguts. D’aquesta manera, és perd qualitat i no s’arriba a un públic massiu i, conseqüentment, la cadena perd la seva funció pública”.

Hem de recordar, que des de principis de l’estiu passat, ja existien rumors d’un possible expedient de regulació. Fins i tot, havia circulat la data concreta del 4 de gener com a data límit per a realitzar aquest ERO. A més, el passat mes d’Agost, des de l’adreça electrònica del president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, es van enviar per error uns correus informant de les dades referents a quant costaria realitzar un ERO a TV3. Igualment, en aquests correus, també es feia referència a les dades salarials i als costos d’acomiadament de tots els treballadors del grup, incloent-hi els directius. Des d’aleshores, la plantilla de TV3 ha convocat diferents jornades de vaga, com per exemple, la del passat 19 de desembre.

Etiquetat , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: