TV3, líder de Gener

Polseres Vermelles, un èxit de TV3 sense precedents

Polseres Vermelles, un èxit de TV3 sense precedents

TV3 ha estat la cadena més vista aquest mes de gener amb un 13,7% de quota mitjana. Tot i els certs dubtes a principis de mes,-causats per una programació nadalenca low cost a causa de les retallades-,  la pública catalana ha liderat amb mà de ferro a casa nostra. Les claus: una bona programació dels programes capdavanters de la cadena i el retorn de l’esperada segona temporada de Polseres Vermelles. La ficció ideada per Albert Espinosa s’ha convertit en un autèntic fenòmen, tant d’audiència com a les xarxes socials. Polseres va tornar amb molta força i va assolir una dada que podríem catalogar d’històrica: un 25% de quota de pantalla i 842.000 espectadors de mitjana a l’estrena de la nova temporada. Els posteriors dies, com és habitual, la sèrie va abaixar l’audiència, però igualment, aconseguint bons resultats: 23,7% de quota i 777.000 seguidors al segon capítol. Posteriorment, i a causa de la preestrena del tercer episodi a internet, la ficció va aconseguir un 22,5% i 741.000 telespectadors. Tot plegat, ens porta a afirmar que Polseres Vermelles ha estat cabdal per TV3 durant aquest mes de gener.

L'"APM?" també acostuma a estar dins dels programes més vistos del dia

L'”APM?” també acostuma a estar dins dels programes més vistos del dia

CRACKÒVIA I POLÒNIA. ELS REFERENTS DE LA SÀTIRA:

Un altre dels factors d’aquest lideratge televisiu de la pública catalana ha estat la bona salut de què gaudeixen els seus programes més veterans: Crackòvia i Polònia. Els espais satírics, produïts per la productora Minoria Absoluta, són líders de la seva franja i aconsegueixen uns molts bons resultats. Sense anar més lluny, ahir el Polònia va ser el programa més vist a Catalunya amb un 21,1% de quota de pantalla i 672.000 espectadors. I no ens podem oblidar de l’APM?, també una de les apostes d’humor de la cadena que acostuma a ser uns dels espais més vistos el seu dia d’emissió. El que és innegable és el bon funcionament d’aquests programes a nivell d’audiències, tot i que, com hem vist altres vegades, aquest humor no acostuma a agradar fora de Catalunya.

MATINS I TARDES. LIDERATGE SÒLID:

Però TV3 no només destaca gràcies als programes mencionats anteriorment. La pública catalana és la més vista a la franja matinal i a la sobretaula. En primer lloc, Els matins acostuma a ser el programa líder de referència a casa nostra fins a les 10:30h. Tot i que l’audiència s’ha abaixat des del fitxatge de Josep Cuní per 8TV, el matinal de TV3 és una de les referències informatives d’aquella franja. A més, aquesta setmana ha estrenat un nou horari a causa de la nova competència que tindrà a Catalunya a partir d’ara. Com ja vam avançar a Quinatele, la cadena del Grup Godó estrenarà un altre programa matinal properament. Veurem doncs, com evolucionen les audiències.
On també destaca TV3 és a la sobretaula gràcies a La Riera. El serial encapçalat per Mercè Sampietro i Pere Arquillué, també lidera la seva franja a molta distància dels seus competidors. Ahir per exemple, la ficció es va situar entre els 10 programes més vistos del dia amb 476.000 espectadors i una quota de pantalla del 25,7%. Monopoli absolut de la sobretaula per part de TV3.

8TV CONTINUA SENSE PLANTAR CARA:

Un dels retrets que més se solen utilitzar contra TV3 és que a Catalunya no existeix una altra oferta en català. Des de fa unes temporades, 8TV ha intentat esgarrapar audiència a la pública catalana oferint diferents programes a diferents franges horàries. Malgrat aquests esforços, com és el fitxatge estrella de Josep Cuní o tenir programes amb una audiència fidel com l’Arucitys, la privada de Catalunya no ha arribat mai a plantar cara a TV3.

ELS TN, LÍDERS INFORMATIUS:

Un dels elements importants d’aquest lideratge televisiu de TV3 és, sense cap mena de dubte, els TN. Els punts informatius són líders a les seves respectives franjes i sempre se situen dins de la llista dels 10 programes més vistos del dia. Això adquireix molta importància, no només a nivell informatiu, sinó a nivell de programació; Els informatius són uns puntals d’audiència, a partir dels quals, TV3 intenta arrossegar el màxim de telespectadors possibles. Per posar un exemple: si el TN vespre és líder de la seva franja, el Crackòvia intentarà que aquests espectadors passin a la següent franja, per seguidament, intentar que es quedin a veure Polseres Veremelles.

Malgrat que aquesta temporada televisiva va començar amb moltes incògnites, com la de que TV3 no podria oferir cap partit del Barça a la lliga o les de les amenaces d’un ERO a la cadena, la pública catalana continua líder a casa nostra. Si mirem el mapa televisiu estatal, TV3 és l’única cadena pública amb un lideratge televisiu sòlid. I pel què sembla, encara durarà força temps.

AUDIÈNCIES GLOBALS MES DE GENER:

Com hem vist, TV3 lidera amb contundència el mes de gener. Antena3 guanya la seva particular batalla amb Telecinco. La1 segueix lluny i fins i tot, aquest mes s’ha vist superada alguns dies per La Sexta. Cuatro perd el seu duel particular amb la segona cadena del grup Planeta. 8TV se situa a molta distància de les principals ofertes i no arriba al al 4% d’audiència. FDF és la cadena temàtica més vista aquest mes de gener a Catalunya.

 • TV3: 13,7%
 • Antena3: 11,8%
 • Telecinco: 10,3%
 • La1: 7,6%
 • LaSexta: 5,5%
 • Cuatro: 5,2%
 • 8TV: 3,4%
 • FDF: 2,8%
 • Neox: 2,3%
 • Divinity: 1,9%
 • Canal33/Super3: 1,7%
Etiquetat , , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: