La lenta caiguda de La1 a Catalunya

El director del departament d'informatius, Julio Somoano, ha estat un dels blancs de les crítiques

El director del departament d’informatius, Julio Somoano, ha estat un dels blancs de les crítiques

Històrica davallada d’audiència de La1 a Catalunya. Ahir, la televisió pública estatal va veure’s superada per La Sexta i només va poder registrar un 5,5% de quota de pantalla en tot el dia. Aquesta dada indica un fet que s’ha anat reproduint des de fa, aproximadament, un any, coincidint amb l’arribada del Partit Popular als òrgans de RTVE. En aquest període, la televisió pública ha perdut a Catalunya més de 4 punts de “share” de mitjana, aconseguint actualment registres de només una xifra. Les raons que expliquen aquesta històrica pèrdua d’audiència són vàries; En primer lloc, i com hem avançat, els canvis a la cúpula dels departaments informatius que ha promogut el Partit Popular, han minvat la credibilitat informativa de la cadena. El departament, dirigit per Julio Somoano, no gaudeix de la confiança dels espectadors i ha perdut el lideratge en favor de les cadenes privades. Un dels exemples és el famós cas de la cobertura que van fer els informatius de La1 de la manifestació del passat 11 de setembre a Barcelona. També podem posar l’exemple del passat dijous; Amb l’agenda informativa monopolitzada pel cas “Bárcenas”, La1 va perdre el lideratge a favor d’Antena3. La cadena del grup Planeta sembla doncs, que gaudeix en major mesura, de la credibilitat dels espectadors. Tot plegat, ha provocat que la pública perdi el lideratge com a informatiu estatal de referència i el director de RTVE, Leopoldo González-Echenique també s’ha convertit en la diana de totes les crítiques. Una segona explicació és la pèrdua de formats que fins ara funcionaven d’allò més bé. Aquest és el cas d'”Amar en tiempos revueltos” -ara a mans d’Antena3-, o “La hora de José Mota” -actualment a Telecinco-, a causa de la retallada de més de 204 milions que ha fet RTVE aquesta temporada. A causa d’aquests elements, La1 ha perdut més de 4 punts d’audiència mitjana a casa nostra i fins i tot alguns dies, s’ha vist superada per La Sexta. Sembla que a Catalunya, La1 ja no agrada.

COMPARATIVA D’AUDIÈNCIES:

  1. Novembre: 7,2%
  2. Desembre:  7,1 / DESEMBRE DE L’ANY PASSAT: 11,1%
  3. Gener: 7,6%

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: