TVC tanca totes les delegacions territorials

Pere Codonyan, un dels periodistes més emblemàtics de TV3, era el responsable de la delegació de Perpinyà.

Pere Codonyan, un dels periodistes més emblemàtics de TV3, era el responsable de la delegació de Perpinyà.

La Corporació de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha rescindit el contracte que tenia amb diferents productores que cobrien les informacions territorials de les Terres de L’Ebre, Perpinyà, el Pallàrs, l’Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra. Aquesta mesura s’emmarca dins de la política de contenció de la despesa que manté des del gener, quan la CCMA ja va suprimir la resta de delegacions i que aleshores, tindria un estalvi d’1,1 milions d’euros. Tot i que en aquell moment, es va decidir mantenir aquestes delegacions a causa de la llunyania respecte els estudis centrals de Sant Joan Despí, s’ha optat per suprimir-les. Fonts de TV3 han explicat a diferents mitjans de comunicació, que els serveis que oferien aquestes productores, els assumiran els treballadors de la plantilla del canal públic.

Per la seva banda, el comité d’empresa de TVC, mitjançant un comunicat emès ahir al vespre, ha titllat aquesta mesura “d’absolutament injusta des del punt de vista laboral”. A més, “el funcionament d’aquestes corresponsalies exigeix dedicació i disponibilitat plenes de cara a l’empresa i, en canvi, no genera cap dret, i deixa en la més absoluta indefensió els treballadors als quals s’ha obligat a fer-se autònoms i en règim mercantil”. Finalment, el comitè també ha afegit que aquest tancament tindrà “un cost professional” i “repercutirà en la qualitat dels serveis informatius i un dels valors bàsics de TV3, que és la cobertura de tot el territori i la informació de proximitat”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: