La retallada de TV3

L'ERO afectarà a més de 300 treballadors.

L’ERO afectarà a més de 300 treballadors.

Els sindicats de TV3 han iniciat una vaga avui a les 11h davant de l’amenaça d’un ERO (expedient de regulació d’ocupació). Segons ha pogut saber “Quinatele”, aquest ERO afectaria a més de 300 treballadors de la televisió pública catalana de manera immediata. Consegüentment, el comitè d’empresa de TV3 i de Catalunya Ràdio han estat convocats pel president de la CCMA (Corporació de Mitjans Audiovisuals), Brauli Duart, avui a les 13:30h. Oficialment, el motiu d’aquesta reunió és traslladar l’avantprojecte dels pressupostos que destinarà la Generalitat als seus mitjans de comunicació. Tot i això, des del comité d’empresa de TVC afirmen que s’esperen una retallada d’un vint percent del pressupost destinat a la televisió pública i que tot indica que hi haurà acomiadaments massius aprofitant el context econòmic actual. “Tenen l’excusa perfecta per a fer-ho”, ha denunciat un portaveu sindical. Igualment, des del sindicat s’afirma que “hi ha una situació pressupostària greu i una crisi de la tresoreria, però no una única manera d’afrontar-les”.

Tot plegat se suma a una denúncia del comité d’empresa de TVC en què considera que la substitució de les delegacions que es van tancar ara fa quinze dies no tenen en compte el conveni col·lectiu ni la normativa laboral. A més, el mateix comitè ha posat d’exemple el cas particular de l’Anna Figuera (fins ara a “Els Matins”), “una treballadora amb contracte per obra i que ha estat nomenada a dit sense respectar cap dels procediments reglamentats i sense passar cap prova”.

Finalment, també hem d’afegir que TV3 ha trencat unilateralment alguns contractes que tenia amb diferents proveïdors, agreujant la delicada situació de la televisió pública catalana.

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: