Adéu a la televisió pública grega

Antonis Samaras, el Primer Ministre grec, ha pres la decisió de tancar la televisió pública del país.

Antonis Samaras, el Primer Ministre grec, ha pres la decisió de tancar la televisió pública del país.

El Govern grec, encapçalat pel Primer Ministre Antonis Samaras, va anunciar ahir mateix el tancament de la radiotelevisió pública (ERT) del país. La notícia va ser anunciada pel portaveu del mateix govern, Simos Kedikoglu amb aquestes paraules: “ERT deixarà d’existir després del tancament de la programació d’aquesta nit (ahir a la nit). En el seu lloc, funcionarà el més aviat possible un organisme públic, modern i amb molt menys personal”. A més, Kedikoglu ha afegit que “ERT és un cas característic d’opacitat i de despesa desenfrenada”. Per acabar sentenciant que “això acaba avui”.

LA MESURA AFECTA A 3.000 TREBALLADORS

La mesura del govern entra dins dels plans de Grècia per aprimar el sector públic, sector que té previst l’acomiadament de 15.000 treballadors a finals del 2014. De moment però, el que ja se sap és que la decisió del tancament de la radiotelevisió pública grega afectarà a 3.000 treballadors, entre tècnics, periodistes i personal administratiu, els quals rebran les indeminitzacions corresponents.

LA DECISIÓ UNILATERAL D’ANDONI SAMARAS

La decisió l’ha pres unilateralment el Primer Ministre, Antonis Samaras (del partit conservador Nova Democràcia), i ha generat commoció a la resta de líders polítics de les altres formacions i fins i tot, entre els socis de govern. L’ens públic grec (Ellinikí Radiofonía Tileórasi) va nèixer a finals de la dècada dels anys trenta. Les emissions, però, van començar l’any 1965 sota la denominació EIR, i temps després, els setanta, va passar a denominar-se ERT.

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: